Μαθήματα για το νέο σύστημα ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων


Σεμινάρια, το Σάββατο, στο ξενοδοχείο «Άτριον»
 
Εντατικά μαθήματα για το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιεί αύριο Σάββατο, με σκοπό να μυήσει τα μέλη του σε ολόκληρη την Κρήτη στη νέα διαδικασία που εγκαινιάζεται στη χώρα σε σχέση με τη δημοπράτηση των δημοσίων έργων. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης δεν κρύβει το γεγονός ότι τους απασχολεί η προστασία του νέου συστήματος των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων από πιθανές επιθέσεις χάκερς.

Όπως εξηγεί, “μας απασχολεί πάρα πολύ η διασφάλιση της μυστικότητας αυτής της διαδικασίας. Διότι όλα τα δημόσια έργα θα περνούν από το ηλεκτρονικό σύστημα. Σε ορισμένα μεγάλα έργα τα χρήματα είναι πολλά, άρα όταν υπάρχουν πολλά χρήματα, αυξάνονται και οι κίνδυνοι. Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντικό να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν το σύστημα από πιθανές εισχωρήσεις χάκερς, οι οποίοι μπορεί να θέλουν να εισχωρήσουν για να αλλοιώσουν στοιχεία και να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Το ζήτημα αυτό βρίσκεται πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας και γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για την έγκαιρη αντιμετώπισή του”.

Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει, ο Σύνδεσμος οργανώνει το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Άτριον» σεμινάρια σε μέλη του από ολόκληρη την Κρήτη με σκοπό να ενημερωθούν σε βάθος για τη μέθοδο των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων.

Μάλιστα, επειδή γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά σύνθετο το θέμα αυτό, έχει επιλεγεί να γίνουν δύο τρίωρα σεμινάρια ανά 20 άτομα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σε βάθος και να εμβαθύνουν σε ειδικά ζητήματα που υπάρχουν στο νέο σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων το οποίο αναμένεται να βγει στον αέρα μέσα στον Νοέμβριο. Ο ίδιος λέει ότι επειδή δεν έχει γίνει η αναθεώρηση του νόμου, ισχύει το παλιό μητρώο των εργοληπτικών εταιρειών που μπορούν να πάρουν μέρος στις δημοπρaτήσεις δημοσίων έργων.

Πηγή Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"