Πρόβλημα δημιουργείται στη δημοπράτηση των έργων


Πρόβλημα δημιουργείται -για άλλη μία φορά- στη δημοπράτηση έργων. Πλέον από τις 18 Απριλίου κι εφεξής θα πρέπει η διαδικασία να διεξάγεται ηλεκτρονικά, όμως το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει μεριμνήσει γι’ αυτή τη δυνατότητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για προβλημα στη δημοπρατηση εργων

Η έλλειψη των ηλεκτρονικών πλατφόρμων αναμένεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην δημοπράτηση έργων, άρα και υλοποίηση των τεχνικών προγραμμάτων των Δήμων.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης εξήγησε ότι «η εφαρμογή του νόμου 4412 προέβλεπε την δημοπράτηση των έργων με τον παλιό τρόπο μέχρι τις 18 Απριλίου. Από ‘κει κι έπειτα θα πρέπει να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Δυστυχώς όμως το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει συμπληρώσει τις απαραίτητες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, για να μπορούν οι υπάλληλοι να συμπληρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία και να γίνεται δημοπράτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης όλα τα έργα με προϋπολογισμό άνω των 60.000 € να μη μπορούν να δημοπρατηθούν. Έργα περιφέρειας, νομικών προσώπων, δήμων. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγραμματισμού και του στόχου που θέτει κάθε υπηρεσία».

Πηγή : http://www.anatolh.com