ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ | Έκατσαν στα “θρανία” οι δημοτικοί υπάλληλοι

Στα “θρανία” προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο σύστημα που θα επικρατεί σε δημόσια έργα, σε διαγωνισμούς, σε μελέτες και προμήθειες κάθισαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του νησιού μας.
Το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας με πρωτοβουλία του Δήμου Ζακύνθου μετά την πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νέου Νόμου 4412/2016.
Ερωτηθείς για την αναγκαιότητα τέτοιου είδους δράσεων ο εκπαιδευτής του Forum. Αντώνης Ψαράκης επεσήμανε πως “θα πρέπει το προσωπικό των Δήμων να εκπαιδευτεί πολύ καλά, ούτως ώστε να μη γίνονται λάθη σε συμβάσεις και να μη χαθούν πολύτιμα ευρωπαϊκά χρήματα την επόμενη πενταετία”.
Από τη μεριά του ο Δήμαρχος, ο οποίος και παρευρέθηκε στο σεμινάριο, ζήτησε από τον κ. Ψαράκη να του στείλει μια επιστολή με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για αυτή τη διαδικασία, ούτως ώστε με την σειρά του να την καταθέσει στην ΚΕΔΕ.
“Ήταν ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο για τα στελέχη και το προσωπικό του δήμου, διότι παρά τις μεγάλες ελλείψεις και δυσκολίες, ανταποκρίνονται με σκληρή δουλειά, όχι μόνο στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, αλλά αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι τους ζητηθεί”, τόνισε ο κ. Κολοκοτσάς και πρόσθεσε πως “Έτσι επιλύονται πολλά προβλήματα και διεκπεραιώνονται σύντομα και με επιτυχία τα διάφορα υπηρεσιακά θέματα καθώς και άλλες ποικίλες υποθέσεις του Δήμου”.
Επίσης, υποστήριξε πως αν κριθεί απαραίτητο και δημιουργηθούν απορίες το επόμενο διάστημα, το σεμινάριο αυτό θα επαναληφθεί, προκειμένου ο Δήμος να μην υπολείπεται σε επάρκεια και γνώση.Πηγή: http://imerazante.gr